De Tweedaagse Voettocht is meer dan “alleen” wandelen.

Meer wandelen

De Stormtocht // Wandelsport Vlaanderen // Klaver 4 // IML Walking

De Stormtocht

De leukste manier om eens stevig uit te waaien aan de kust!

In 2024 is dit al voor de 34ste keer en dit op 24 november.

lees meer

Stormtocht Blankenberge
Wandelsport Vlaanderen

Wandelsport Vlaanderen

De Tweedaagse Voettocht is aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen, de federatie van meer dan 300 Vlaamse Wandelclubs.

Lees meer

Klaver 4

Klaver 4

Klaver 4 is een samenwerking tussen de Tweedaagse Voettocht, De Nacht van Vlaanderen (Torhout) en De Vierdaagse van de IJzer en heeft als doel de wandelsport en vooral de lange wandelafstanden te promoten.
Tot 2022 was de Helletocht (Kluisbergen) ook deel van Klaver 4. Nu gaan we even verder met 3.

Lees meer

.

IML Walking Association

De Tweedaagse Voettocht is lid van IML Walking Association, een organisatie met als doel het wandelen internationaal te promoten door middel van verschillende meerdaagse wandelingen in verschillende landen.

Lees meer

Meer beleven

De Tweedaagse heeft ook een nauwe band met Japan.

Zo hebben we meer dan 25 jaar geleden ons verbroederd met het Japanse Minamiboso via de plaatselijke Minamiboso Flower March.

Naast de jaarlijkse uitwisseling op de wandeling zelf, organiseren we ook, samen met Minamiboso, een uitwisseling van enkele studenten van hier en daar.

De Japanse studenten komen een grote week hier proeven van onze cultuur; waarna onze studenten aansluiten een grote week naar Minamiboso trekken om daar hetzelfde te doen.

Minamiboso-Blankenberge
A scenic spot near Nojimazaki lighthouse - source https://visitminamiboso.wordpress.com/
Zonsondergang bij de vuurtoren van Nojimazaki
ecologisch en duurzaam

Fair Trade en ecologie

Met de Tweedaagse hechten we ook veel belang aan duurzaamheid en het milieu.

We proberen op alle mogelijke manieren onze ecologische voetafdruk als organisatie te beperken en dit alles zonder expliciet in te boeten aan comfort.

Het zit soms in de kleine dingen: zo moedigen we onszelf en alle leveranciers aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Dit kan door herbruikbare materialen te gebruiken, om verpakking te vermijden door bijvoorbeeld bulk verpakkingen te gebruiken in plaats van individueel verpakte stuks.

Het aspect duurzaamheid zit eveneens vervat in het nastreven van onze Fair Trade doelstelling. Zo proberen we zoveel mogelijk Fair Trade producten aan te bieden en kijken we voor duurzame catering: waar mogelijk, kiezen voor plaatselijke leveranciers of producenten.

Nieuwsbrief & sociale media

Hou onze pagina in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief, volg ons op FacebookTwitter en Instagram en kom zo meer te weten.