Badge en medaille

Geplaatst op

Badge 2018 - Hubertmolen WenduineEen inspanning verdient een beloning.

Naast de spirituele voldoening die je ongetwijfeld krijgt bij de aankomst op de markt, voorzien wij ook in een tastbare beloning en een aandenken aan jouw inspanning.

Voor deelnemers die slechts één van de twee wandeldagen meedoen, is dat een geweven badge.

Voor wandelaars die de beide dagen deelnemen, is dat op de eerste wandeldag een badge en op de tweede wandeldag een medaille.

Elke vijf jaar starten we met een nieuwe medaillereeks (met de badge in zijn kielzog). Sinds 2015 jaar zijn we gestart met de de molens uit de regio.

2018: De Hubertmolen in Wenduine

Dit jaar staat op de badge en medaille de Hubertmodel uit Wenduine.

Het is een kleine houten staakmolen uit 1880 die enigszins lijkt op de Hollandse Wipmolens. De molen werd gebouw in 1879 door Jan Hubert en bleef in gebruik tot 1934.

Medaille 2018 - Hubertmolen WenduineDe wijk rond de molen heet toepasselijke “De Molenwijk”. Na een stevige storm in 1992 raakte de molen beschadigd. Gemeente De Haan kocht de molen op en liet deze restaureren. De molen zelf werd als monument in 1993 erkend en beschermd.

Neem een kijkje op de website van Molenecho’s voor wat meer info.

2017: Windmolens op de Thorntonbank

In 2017 verlieten we het vaste land en trokken we de zee in op zoek naar de windmolens in zee. Bij helder weer zie je vanop de Blankenbergse Zeedijk de windmolens van het windmolenpark op de Thorntonbank.  Ze malen geen graan maar vele Kilowatturen en dus vele Euro’s bij elkaar.

2016: Callantmolen in Ramskapelle

De afbeelding op de badge en medaille van 2016 is de Callantmolen in Ramskapelle. Een kleine 10 jaar geleden opnieuw tot zijn volle recht gebracht.
Meer en uitgebreide informatie over deze molen kan je terugvinden op de website van Molenecho’s.

2015: Poldermolen in Meetkerke

In 2015 mocht de pas opgefriste Poldermolen in de Meetkerkse Moeren de spits afbijten en sierde dus de medaille die de wandelaars hebben ontvangen na 2 dagen stappen. Vanzelfsprekend deed het parcours (van de 42 km) deze molen ook aan.

Meer en uitgebreide informatie over deze molen kan je terugvinden op de website van Molenecho’s.