Programma

Geplaatst op

De Tweedaagse, duidelijk meer dan ‘alleen’ wandelen.

Ooit begonnen als een tweedaagse wandeltocht, is de Tweedaagse ondertussen uitgegroeid tot een heus evenement.  Een evenement waarbij het wandelen centraal staat, maar de randactiviteiten hebben ook echt wel hun eigen plek veroverd.

Zo zijn er springkastelen en schminkateliers voor de allerkleinsten; kunnen we ook onderzoeker spelen (dankzij Week van de Zee); en tal van muziekjes die langs het parcours voor de nodige sfeer zorgen.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de activiteiten tijdens de Tweedaagse.

NieuwBoulevard 25Nieuw: Tweedaagse Meeting Point op Vrijdag

Op vrijdagavond is er nieuwe formule: het Tweedaagse Meeting Point.

Voor een gezellige babbel met andere wandelaars, al dan niet oude bekenden, kan je terecht in Boulevard 25 (De Smet De Naeyerlaan 25).

NB: dit vervangt de activiteiten in het Forum op vrijdag- en zaterdagavond.

Tijdens de 2 dagen

De 42km wandelaars starten telkens om 8 uur. De officiële start op zaterdag en zondag voor de andere afstanden wordt dit jaar om 10 uur gegeven.

Proper Strand LopersProper Strand Lopers

Een mooi strand = een proper strand. De Proper Strand Lopers, een burgerinitiatief met als hoofddoel bewustmaking van het grote afval probleem in de wereld maar vooral in de eigen omgeving, verzamelen om 9:30 uur. Zij zettenonderweg niet alleen hun beste beetje voor, maar steken ook de handen uit de mouwen en verzamelen alle ‘aangespoeld’ afval.

VRT Radio 2Radio 2 live van op de Grote Markt

Op zaterdag is er een rechstreekse uitzending vanop de Grote Markt door Radio 2.

Van 11 uur tot 13 uur is er de onvolprezen Radio 2 Top 30.

Van 13 uur tot 16 uur kan iedereen meegenieten van De Popcollectie.

Feestpark De VoetjesAnimatie onderweg

En het is meer dan wandelen. Waar mogelijk, wandelen we langs een scheepswerf, kunnen de jongeren hun energie kwijt op de springkastelen, is er muzikale ambiance op de rust- en controleposten.

Voor de jongsten is er Feestpark “De Voetjes” waarbij de Gezinsbond en de Tweedaagse hen vergasten op schmink, gekke kapsels, volksspelen.

Week van de Zee 2018Kennismaken met de zee

Wandelen langs de vloedlijn, op zoek naar schelpen (en misschien vind je wel een bruinvis!), luisteren naar de geluiden van de zee zijn de basisingrediënten. Maar je krijgt ook de gelegenheid om op een interactieve manier kennis te maken met wat leeft in de zee op de stand van “De week van de Zee”.

Wenduine, eventjes verpozen

De Wenduinse reuzen Louw, Wanne en Scuteman wijzen er de weg naar de leuke terrasjes en ‘De Brugse Dorpsmuzikanten’ zorgen voor de nodige animatie.

Ramskapelle, de opgeblonken parel van de polders

Een prachtig polderdorp in het hinterland van Knokke-Heist.

Dankzij een lik verf en een aantal opgeknapte gebouwen (kerk, dorpsschool, molen) schittert het dorp in de zon.

De Baai van Heist

Heist heeft met zijn dorp en badplaats een natuurlijk zijn charme, maar vooral de vele natuurgebiedjes zijn er niet te negeren.

Genieten doen we van de Baai van Heist maar ook Sashul, evenals de Vuurtorenweiden en het Generaal Willemspark en het natuurgebied van de Kleiputten dat ingesloten ligt tussen spoorwegen en havenzones.

Zeebrugge haven en dorp

We trekken langs Zeebrugge haven waar we kennis maken met de reuze containerschepen en statige cruiseboten.

Voor het eerst doen we ook Zeebrugge dorp aan waarna we door de achterhaven trekken richting Zwankendamme.

Bevoorrading onderweg

Op geregelde afstanden zijn er waterbevoorradingsposten van Farys met mogelijkheid tot het vullen van de drinkbussen, gratis bedeling van Vondelmolen peperkoek, Vermeiren speculoos, Fair trade bananen en een appeltjes tegen de dorst.

Etappehoofdplaats Lissewege op zaterdag

Van verre worden de wandelaars welkom geheten door de Lisseweegse beiaard. In het dorp worden ze begeleid door een wandelende fanfare en op het marktplein kunnen ze verpozen bij optredens van een paar muziekgroepjes, een tweetal clowns,… Ovenkoeken met vers gebakken spek of hoofdvlees met een fris drankje of een Brugse Zot geven nieuwe kracht om de laatste kilometers aan te vatten.

Etappehoofdplaats Zuienkerke op zondag

Muziekjes brengen of houden er het wandelritme in. Je kan er kennis maken met oude ambachten zoals de schaapscheerder, de smid, de mandenvlechter, de schapenwolkammer, de nettenbreier, de kantklossers en vooral snuisteren op een heuse prondelmarkt.

Voor de jongeren is er het springkasteel en andere leuke activiteiten.

Feestpark De VoetjesFeestpark “De Voetjes”

Voor jong en oud hebben we het feestpark “De Voetjes” in het leven geroepen.

Het Feestpark biedt voor iedereen wat:

Speciaal voor de jeugdige voetjes wordt dikke fun dankzij de samenwerking met de Gezinsbond: een schminkstand, glitter tatoo’s, springkastelen, kinderdisco, je een gek kapsel laten aanmeten, en alles doorspoelen met een lekker drankje.

De ambiance is er verzekerd door afwisselend optredens.

PaschkaAlle deelnemers kunnen er genieten van een heerlijke biertje van Brouwerij Van Steenberge, een Vintense of een Kidibul met een gratis boterham met Paschka.

Visbakkers

Bij aankomst op de Grote Markt zorgen de Oostendse visbakkers voor een lekker gebakken schol, de lekkernij uit onze Noordzee.

Feestelijke intocht

Wandelgroepen en militaire detachementen worden feestelijk begeleid bij hun aankomst op de Grote Markt (omstreeks 15:30 uur).

IML

IML-awards en ereprijzen

Zondag om 16 uur worden de verdienstelijke wandelaars door de prominenten in de bloemetjes gezet.

Rode Kruis Blankenberge-ZuienkerkeProblemen met de voeten?

Geen probleem hier. De vrijwilligers van het Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke staan met man en macht klaar op de Grote Markt om jouw voeten een extra verzorging aan te bieden.

Alleen op de Grote Markt? Natuurlijk niet. Ook langs het parcours staan springen ze bij waar nodig.

Op een terrasje napraten (Grote Markt en Leopoldstraat)

Er is niet alleen gedacht aan de volwassenen die kunnen genieten van allerhande optredens maar ook de jongeren kunnen hun hartje ophalen in het Telenet hindernissenparcours.