Programma

Geplaatst op

Ooit begonnen als een tweedaagse wandeltocht, is de Tweedaagse ondertussen uitgegroeid tot een heus evenement.  Een evenement waarbij het wandelen centraal staat, maar de randactiviteiten hebben ook echt wel hun eigen plek veroverd.

Zo zijn er springkastelen en schminkateliers voor de allerkleinsten; kunnen we ook onderzoeker spelen (dankzij Week van de Zee); en tal van muziekjes die langs het parcours voor de nodige sfeer zorgen.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de activiteiten tijdens de Tweedaagse.

Weet dat we nog volop aan het sleutelen zijn aan de verschillende onderdelen. Wij houden je op de hoogte via onze verschillende kanalen: onze website, onze nieuwsbrief, facebook en twitter.

Nieuw: Tweedaagse Meeting Point op Vrijdag

Op vrijdagavond is er nieuwe formule: het Tweedaagse Meeting Point.

Voor een gezellige babbel met andere wandelaars, al dan niet oude bekenden, kan je terecht in Boulevard 25 (De Smet De Naeyerlaan 25).

NB: dit vervangt de activiteiten in het Forum op vrijdag- en zaterdagavond.

Tijdens de 2 dagen

De 42km wandelaars starten telkens om 8:00 uur. De officiële start op zaterdag voor de andere afstanden wordt dit jaar om 10:00 uur gegeven.

VRT Radio 2Radio 2 live van op de Grote Markt

Op zaterdag is er een rechstreekse uitzending vanop de Grote Markt door Radio 2.

Van 11 uur tot 13 uur is er de onvolprezen Radio 2 Top 30.

Van 13 uur tot 16 uur kan iedereen meegenieten van De Popcollectie.

Animatie onderweg

En het is meer dan wandelen. Waar mogelijk, wandelen we langs een scheepswerf, kunnen de jongeren hun energie kwijt op de springkastelen, is er muzikale ambiance op de rust- en controleposten.

Voor de jongsten is er Feestpark “De Voetjes” waarbij de Gezinsbond en de Tweedaagse hen vergasten op schmink, gekke kapsels, volksspelen.

Kennismaken met de zee

Wandelen langs de vloedlijn, op zoek naar schelpen (en misschien vind je wel een bruinvis!), luisteren naar de geluiden van de zee zijn de basisingrediënten. Maar je krijgt ook de gelegenheid om op een interactieve manier kennis te maken met wat leeft in de zee op de stand van “De week van de zee” en kan heel wat zeeleven ontdekken in het Blankenbergse Sea Life.

Wenduine, eventjes verpozen

De Wenduinse reuzen Louw, Wanne en Scuteman wijzen er de weg naar de leuke terrasjes en ‘De Brugse Dorpsmuzikanten’ zorgen voor de nodige animatie.

Ramskapelle, de opgeblonken parel van de polders

Een prachtig polderdorp in het hinterland van Knokke-Heist.

Dankzij een lik verf en een aantal opgeknapte gebouwen (kerk, dorpsschool, molen) schittert het dorp in de zon.

De Baai van Heist

Heist heeft met zijn dorp en badplaats een natuurlijk zijn charme, maar vooral de vele natuurgebiedjes zijn er niet te negeren.

Genieten doen we van de Baai van Heist maar ook Sashul, evenals de Vuurtorenweiden en het Generaal Willemspark en het natuurgebied van de Kleiputten dat ingesloten ligt tussen spoorwegen en havenzones.

Zeebrugge haven en dorp

We trekken langs Zeebrugge haven waar we kennis maken met de reuze containerschepen en statige cruiseboten.

Voor het eerst doen we ook Zeebrugge dorp aan waarna we door de achterhaven trekken richting Zwankendamme.

Bevoorrading onderweg

Op geregelde afstanden zijn er waterbevoorradingsposten van Farys met mogelijkheid tot het vullen van de drinkbussen, gratis bedeling van Vondelmolen peperkoek, Vermeiren koekjes, Fair trade bananen en een appeltjes tegen de dorst.

Etappehoofdplaats Lissewege op zaterdag

Van verre worden de wandelaars welkom geheten door de Lisseweegse beiaard. In het dorp worden ze begeleid door een wandelende fanfare en op het marktplein kunnen ze verpozen bij optredens van een paar muziekgroepjes, een tweetal clowns,… Ovenkoeken met vers gebakken spek of hoofdvlees met een fris drankje of een Brugse Zot geven nieuwe kracht om de laatste kilometers aan te vatten.

Etappehoofdplaats Zuienkerke op zondag

Muziekjes brengen of houden er het wandelritme in. Je kan er kennis maken met oude ambachten zoals de schaapscheerder, de smid, de mandenvlechter, de schapenwolkammer, de nettenbreier, de kantklossers en vooral snuisteren op een heuse prondelmarkt.

Voor de jongeren is er het springkasteel en andere leuke activiteiten.

Feestpark “De Voetjes”

Voor jong en oud hebben we het feestpark “De Voetjes” in het leven geroepen.

Het Feestpark biedt voor iedereen wat:

Speciaal voor de jeugdige voetjes wordt dikke fun dankzij de samenwerking met de Gezinsbond: een schminkstand, springkastelen, volksspelen, je een gek kapsel laten aanmeten, en alles doorspoelen met een lekker drankje.

De ambiance is er verzekerd door afwisselend optredens.

Alle deelnemers kunnen er genieten van een heerlijke biertje van Brouwerij Van Steenberge met een een boterham met Paschka.

Visbakkers

Bij aankomst op de Grote Markt zorgen de Oostendse visbakkers voor een lekker gebakken schol, de lekkernij uit onze Noordzee.

Feestelijke intocht

Wandelgroepen en militaire detachementen worden feestelijk begeleid bij hun aankomst op de Grote Markt.

IML-awards en ereprijzen

Zondag om 16:00 uur worden de verdienstelijke wandelaars door de prominenten in de bloemetjes gezet.

Op een terrasje napraten (Grote Markt en Leopoldstraat)

Er is niet alleen gedacht aan de volwassenen die kunnen genieten van allerhande optredens maar ook de jongeren kunnen hun hartje ophalen in het Telenet hindernissenparcours.