Programma

Geplaatst op

De Tweedaagse, duidelijk meer dan ‘alleen’ wandelen.

Ooit begonnen als een tweedaagse wandeltocht, is de Tweedaagse ondertussen uitgegroeid tot een heus evenement.  Een evenement waarbij het wandelen centraal staat, maar de randactiviteiten hebben ook echt wel hun eigen plek veroverd.

Zo zijn er springkastelen en schminkateliers voor de allerkleinsten; kunnen we ook onderzoeker spelen (dankzij Week van de Zee); en tal van muziekjes die langs het parcours voor de nodige sfeer zorgen.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de activiteiten tijdens de Tweedaagse.

Boulevard 25
Tweedaagse Meeting Point op Vrijdag

Op vrijdagavond hebben we het Tweedaagse Meeting Point.

Voor een gezellige babbel met andere wandelaars, al dan niet oude bekenden, kan je terecht in Boulevard 25 (De Smet De Naeyerlaan 25).

Tijdens de 2 dagen

Op zaterdag hebben we een speciale jubileum wandeling van 50 KM. Deze unieke wandeling start om 7 uur, vroeger dan al de rest.

De 42 KM wandelaars starten telkens om 8 uur.

Alle andere afstanden (24, 15 en 7 KM) kunnen starten vanaf 10 uur. Er is dan ook een officiële groepsstart op zaterdag en zondag om 10 uur.

Animatie onderweg

En het is meer dan wandelen. Waar mogelijk, wandelen we langs een scheepswerf, kunnen de jongeren hun energie kwijt op de springkastelen, is er muzikale ambiance op de rust- en controleposten.

Voor de jongsten is er Feestpark “De Voetjes” waarbij de Gezinsbond en de Tweedaagse hen vergasten op schmink, gekke kapsels, volksspelen.

Week van de Zee 2019 - Plasticsoep, wat een troep!

Kennismaken met de zee

Wandelen langs de vloedlijn, op zoek naar schelpen (en misschien vind je wel een bruinvis!), luisteren naar de geluiden van de zee zijn de basisingrediënten.

Maar je krijgt ook de gelegenheid om op een interactieve manier kennis te maken met wat leeft in de zee op de stand van “De week van de Zee”.

Week van de Zee 2018
Kennismaken met de zee

Week van de Zee 2018
Kennismaken met de zee

Wandelen langs de vloedlijn, op zoek naar schelpen (en misschien vind je wel een bruinvis!), luisteren naar de geluiden van de zee zijn de basisingrediënten. Maar je krijgt ook de gelegenheid om op een interactieve manier kennis te maken met wat leeft in de zee op de stand van “De week van de Zee”.

Wenduine, eventjes verpozen

De Wenduinse reuzen Louw, Wanne en Scuteman wijzen er de weg naar de leuke terrasjes en ‘De Brugse Dorpsmuzikanten’ zorgen voor de nodige animatie.

Ramskapelle, de opgeblonken parel van de polders

Een prachtig polderdorp in het hinterland van Knokke-Heist.

Dankzij een lik verf en een aantal opgeknapte gebouwen (kerk, dorpsschool, molen) schittert het dorp in de zon.

De Baai van Heist

Heist heeft met zijn dorp en badplaats een natuurlijk zijn charme, maar vooral de vele natuurgebiedjes zijn er niet te negeren.

Genieten doen we van de Baai van Heist maar ook Sashul, evenals de Vuurtorenweiden en het Generaal Willemspark en het natuurgebied van de Kleiputten dat ingesloten ligt tussen spoorwegen en havenzones.

Zeebrugge haven en dorp

We trekken langs Zeebrugge haven waar we kennis maken met de reuze containerschepen en statige cruiseboten.

Voor het eerst doen we ook Zeebrugge dorp aan waarna we door de achterhaven trekken richting Zwankendamme.

Bevoorrading onderweg

Op geregelde afstanden zijn er waterbevoorradingsposten van Farys met mogelijkheid tot het vullen van de drinkbussen, gratis bedeling van Vondelmolen peperkoek, Vermeiren speculoos, Fair trade bananen en een appeltjes tegen de dorst.

Etappehoofdplaats Zuienkerke op zaterdag

Muziekjes brengen of houden er het wandelritme in. Je kan er kennis maken met oude ambachten zoals de schaapscheerder, de smid, de mandenvlechter, de schapenwolkammer, de nettenbreier, de kantklossers en vooral snuisteren op een heuse prondelmarkt.

Voor de jongeren is er het springkasteel en andere leuke activiteiten.

Etappehoofdplaats Lissewege op zondag

Van verre worden de wandelaars welkom geheten door de Lisseweegse beiaard. In het dorp worden ze begeleid door een wandelende fanfare en op het marktplein kunnen ze verpozen bij optredens van een paar muziekgroepjes, een tweetal clowns,… Ovenkoeken met vers gebakken spek of hoofdvlees met een fris drankje of een Brugse Zot geven nieuwe kracht om de laatste kilometers aan te vatten.

Feestpark “De Voetjes”

Voor jong en oud hebben we het feestpark “De Voetjes” in het leven geroepen.

Het Feestpark biedt voor iedereen wat:

Zo hadden we in 2018 speciaal voor de jeugdige voetjes dikke fun dankzij de samenwerking met de Gezinsbond: een schminkstand, glitter tatoo’s, springkastelen, kinderdisco, een gek kapsel , en alles doorspoelen met een lekker drankje.

De ambiance is er verzekerd door afwisselend optredens.

Paschka

Alle deelnemers konden er ook genieten van een heerlijke biertje van Brouwerij Van Steenberge, een Vintense of een Kidibul met een gratis boterham met Paschka.

Visbakkers

Bij aankomst op de Grote Markt zorgen de Oostendse visbakkers voor een lekker gebakken schol, de lekkernij uit onze Noordzee.

Feestelijke intocht

Wandelgroepen en militaire detachementen worden feestelijk begeleid bij hun aankomst op de Grote Markt (omstreeks 15:30 uur).

IML

IML-awards en ereprijzen

Zondag om 16 uur worden de verdienstelijke wandelaars door de prominenten in de bloemetjes gezet.

Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke
Problemen met de voeten?

Geen probleem hier. De vrijwilligers van het Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke staan met man en macht klaar op de Grote Markt om jouw voeten een extra verzorging aan te bieden.

Alleen op de Grote Markt? Natuurlijk niet. Ook langs het parcours staan springen ze bij waar nodig.

Op een terrasje napraten (Grote Markt en Leopoldstraat)

Er is niet alleen gedacht aan de volwassenen die kunnen genieten van allerhande optredens maar ook de jongeren kunnen hun hartje ophalen in het Telenet hindernissenparcours.