Walking Ecologically

Posted on

Help us in motivating your fellow walker to keep the Two-Day Walk clean and tidy

  • If you bring along your packed lunch, make use of a lunch box;
  • Avoid the use of one-way packaging as much as possible;
  • Never throw tin cans, cups or other waste onto the ground, thus avoiding roaming rubbish and showing respect for our precious polder and nature;
  • Make use of the available waste containers, even if it means you have to walk an extra 10 meters;
  • Sort out your disposable material correctly: choose the right container on the ‘waste islands’;
  • Take only those promotion folders which are of interest to you.

The remainder of this page only exists in Dutch. It will be translated soon.

Dat de shirts en het logo van de Tweedaagse groen zijn, is geen toeval!

En dankzij onze inspanning en vooral jullie inzet, zijn we hiervoor al meermaals beloond.

In 2010 kregen we zelfs van de Vlaamse minister van Leefmilieu en OVAM de Groenevent award en dit als enige in de categorie ‘sportieve evenementen’. De jury met experts uit de milieu- en evenementensector prees ons voor de aanhoudende milieu-inzet:

“Al jaren wordt het publiek duidelijk gesensibiliseerd en geïnformeerd, het terrein ligt er steeds onberispelijk bij, de afvaleilanden staan netjes en duidelijk opgesteld, …”

Speciale aandacht gaat en blijft gaan naar hergebruik: van drinkbussen, drinkbekers en porceleinen servies tot en met de bepijling langs velden en (trage) wandelwegen. Duurzame streekproducten als gebakken vis en kaas worden zelfs simpelweg ‘eetbaar verpakt’ in brood!”

De doorgedreven selectieve inzameling, het ‘no-waste’-beleid (geen verpakkingen herbruikbare verpakkingen waar mogelijk), de zwerfvuilinventarisatie, de samenwerking met sponsors rond milieuthema’s, … kosten moeite maar vinden wij, de Tweedaagse, al jaren evident. We worden dan ook als voorbeeld gesteld voor de vele andere evenementen die op dit punt vaak nog in de kinderschoenen staan.

Deze Oscar van de milieuvriendelijkheid maakt ons allerminst zelfvoldaan. In de toekomst willen graag nog beter doen. Alle gegevens die de milieu-impact van de Tweedaagse bepalen worden uitvoerig opgelijst in de zogenaamde ‘eventscan’. Zodoende kunnen we jaar na jaar opvolgen of de blijvende inspanningen tot een verdere daling van onze en jullie ecologische voetafdruk zullen leiden.